Under den tiden jag drev Sofia i Parken, var biskvier en mycket uppskattad chokladbit.
Så nu har jag gjort en lite nyttigare variant på denna underbarakondisbit.
 

7st
Botten:
30g hasselnötter rostade och utan skal
20g mandelmjöl
20g kokos
8g sötningsmedel
20g äggvita
 
Mixa ihopp hasselnöterna med mandelmjöl, kokos och sötningsmedel. blada sedan i äggvitan. Klicka ut smeten på plåt, forma och platta till i önskad storlek. Använd lite vatten på skeden för att lättare forma. Grädda i ca 15-20 min 150grader.
 
Fyllning:
30g äggvita
8g sötningsmedel
50g kvarg (choklad/hasselnöt)
15g chokladprotein whey 1000 (Strength sportnutrition)
5g vanilj protein Whey 1000 (Strength sportnutrition)
4g kakao
5g starkt kaffe
Choklad till doppning (sockerfri)
 
Innehåll per /st.
kcal 137
Protein 6,8g
Kolhydrater 6,3g
Fett 9,5g
 
Vispa äggvitan osh sötningsmedlet fluffigt och fast, blanda sedan ner kvargen och proteinet och övrigra ingredienser. blanda väl.
Ställ in i kylen.
 
Bred fyllningen på bottnarna när de har kallnat ordentligt.
Ställ dem i frysen medans du smällter choklad (Sockerfri) doppa sedan. Låt chokladen stelna i kylen.
 
 
Ät och njut!
 
Innehåller: Botten
Kcal 476
Protein 14g
Kolhydrater 10g
Fett 42g
 
Innehåller: Fyllningen
Kcal 151
Protein 25g
Kolhydrater 7,6g
Fett 2,2g
 
Totalt innehåll / 7 bitar sockerfri choklad för doppning:
Kcal 627/ 960
Protein 39g/ 48g
Kolhydrater 17,6g/ 44,2g
Fett 44,2g/ 66,5g
baka, fika, kaka, recept,

Liknande inlägg

1 kommentarer

Sofia

04 Jun 2015 21:30

Fan va bra du är!!

Kommentera

Publiceras ej