Lax-& torskbiffar med asiatisk touch
Ingredienser:
500g Lax
800g Vitfisk /torsk
1tsk hackas färsk Ingefära
1/2 kruka Färsk koriander
Chili efter smak
1 Citron
1 Lime
1 st Ägg
1-1/2 dl Äggvita
Salt, peppar
Gör så här:
Mixa fisken i en matberedare. Hacka koriander, lite chili och ingefäran. Blanda ner de i matberedaren och mixa lite till.
Blanda i ägg, äggvita, saft från citron och limen samt rivet skal.
Salta och peppra.
Stek biffarna i olja, kokosolja eller smör.
Provstek en biff för att se om det behövs mer kryddor!
Smeten klickar du sedan ut i stekpannan och formar till biffar direkt i stekpannan.
Stek på medelvärme.
Servera med klyftpotatis och sallad.
Sås tips:
Blanda turkiskyoghurt med lite hackad koriander, chili, citronsaft, sweetchili, salt och peppar.
Kommentera