Detta är verkligen en klassiker!
Schwarzwald består utav grädde, maräng, hasselnötter och choklad. Kan inte annat än att bli kanon gott. 

Min twist på Schwarzwald med nutella och dulce de letche. (kokt kondenserad mjölk)

Marängen:
4 stora äggvitor
3 dl florsocker
100g hasselnötter (krossade)

Fyllning:
Nutella
Dulce de letche
5dl vispgrädde

Garnering:
200g mörk choklad

Sätt ugnen på 150 grader.
Börja med att rösta hasselnötterna i stekpannan lite lätt.
Vispa äggvitorna till ett hårt fast skum, tillsätt florsockret. Vispa ytterligare några minuter, blanda i hasselnötterna.
Klä en plåt med bakplåtspapper, fyll en spritspåse med marängen. Spritsa ut små bottnar, cirkelformade. Grädda i ca 15 -18 min 150 grader.

Låt bottnarna svalna ordentligt, fryses med fördel in. Då är de lättare att lossa från pappret.

Smält chokladen, gör chokladmönster på bakplåtspapper att dekorera med.

Vispa grädden, fyll i spritspåse.

Nu är det dax att sätta i hopp bakelsen. 
Ta en marängbotten spritsa på lite grädde ringla över lite nutella (är den jätte hård värm den lite lätt, tänk på att om den blir för varm kommer grädden smälta) lägg på en marängbotten, ringla på dulche de letchen, spritsa på grädde lägg på ytterligare en marängbotten avsluta med att stryck lite grädde runt bakelsen.
Om servering genast spritsa grädde ovanpå.
Garnera med choklad mönstret!

Ställ i kylen. Vill man förbereda dagen innan går det bra men gör sista toutch med chokladen och grädden samma dag som servering.



baka, fika, kaka, mat, mellanmål, recept, vardag,

Liknande inlägg

Kommentera

Publiceras ej